FARG‘ONA VILOYATDA SANOAT KORXONALARINING HUDUDIY JOYLASHUVIGA TA’SIR KO‘RSATUVCHI GEOGRAFIK OMILLAR TAHLILI - Abdinazarova X.O,; Tobirov O.Q,; Xoshimov A.N, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  Farg‘ona  viloyatida  sanoat  korxonalarining hududiy joylashuviga ta’sir ko‘rsatuvchi asosiy geografik omillar kompleks va tizimli tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda viloyatning geografik o‘rni, demografik salohiyati, xom ashyo va suv resurslari, transport-logistika hamda energetika infratuzilmasining sanoat rivojiga ta’siri kabilar o‘rganildi. Shuningdek, ish so‘ngida xulosa va tavsiyalar ishlab chiqildi.