O'SPIRIN YOSHDAGI O'QUVCHILARDA KASB TANLOVINI AMALGA OSHIRISHDA PSIXOLOGNING O'RNI - JO`RAYEVA GULBEKA ERKIN QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O‘spirin yoshlarni kasb-hunarga yo‘naltirishning dolzarb  muammolari  haqida  fikr  yuritilgan.  O‘spirinlarni  kasbga  yo‘naltirishning nafaqat ijtimoiy, balki psixologik muammo ekanligi, bu ikki nuqtai nazar har doim bir – birini to‘ldirib kelishligi, shuningdek, kasbga yo‘naltirishning individual psixologik xususiyatlarining imkoniyatlari yoritilgan hisoblanadi.