OʻZBEKISTON RESPUBLIKASI ERKIN IQTISODIY ZONALARDA TOʻQIMACHILIK ISHLAB CHIQARISHINI TASHKIL ETISH TIZIMI HOLATINING TAHLILI - Yusupova Nafisa Vaxidovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu  maqola  O‘zbekiston  Respublikasi  erkin  iqtisodiy  zonalar  (EIZ) doirasida to‘qimachilik ishlab chiqarish tizimining hozirgi holatini tizimli tahlil qiladi. Tadqiqotning  maqsadi  —  erkin  iqtisodiy  zonalar  orqali  to‘qimachilik  sanoatining kengayishi, investitsiyalar jalb etilishi, eksport salohiyati hamda ishlab chiqarish va qo‘shimcha  qiymat  yaratish  samaradorligini  aniqlashdir.  Oʻzbekiston  EIZlarida toʻqimachilik ishlab chiqarishini tashkil etishda klaster yondashuvi strategik ahamiyat kasb  etmoqda.  Klasterlash  tamoyili,  odatda,  paxta  yetishtirishdan  tortib  to  tayyor kiyim-kechak ishlab chiqarishgacha boʻlgan toʻliq zanjirni bitta tizimga birlashtirishni nazarda tutadi.