INTERAKTIV MARKETINGDA REKLAMANING O‘RNI VA SAMARADORLIGI - Rasulkulova Arofat,; Avlayev Jonibek Absalom o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  zamonaviy  marketing  tizimida  interaktiv reklamaning  tutgan  o‘rni  va  uning  samaradorligini  oshirish  masalalari  yoritilgan. Raqamli  texnologiyalar  rivoji  sharoitida  an’anaviy  reklama  usullarining transformatsiyasi  hamda  iste’molchi  bilan  ikki  tomonlama  aloqani  ta’minlovchi interaktiv  reklama  vositalarining  afzalliklari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  interaktiv reklamaning marketing kommunikatsiyalaridagi ahamiyati, iste’molchi xulq-atvoriga ta’siri  va  brend  qiymatini  shakllantirishdagi  roli  ilmiy-nazariy  jihatdan  asoslab berilgan.  Tadqiqot  natijalari  asosida  interaktiv  reklama  strategiyalaridan  samarali foydalanish bo‘yicha umumlashtirilgan xulosalar keltirilgan.