MODULYATSIYA TURLARI VA ULARNING XUSUSIYATLARI - Xusanova Nilufar,; Zaxidov Ibroximjon, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Fizika  sohalaridagi  zamonaviy  fan  yutiqlariga  tayangan  holda fizika  qonuniyatlarini  fan  va  texnikada  keng  qoʻllaniladi.  Radioelektronika  qonuniyatlarni oʻrganish hozirgi zamonning dolzarb vazifalaridandir.Ushbu maqolada  radioaloqa  tizimlarida  keng  qoʻllaniladigan  modulyatsiya    jarayonining  umumiy tamoyillari,  tashuvchi  toʻlqin  parametrlarining  oʻzgarishi  va  axborotni  uzatishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Maqola radioelektronika asoslarini oʻrganayotgan talabalar uchun  nazariy  bilimlarni  mustahkamlash  va  ularni  amaliy  jihatdan  qoʻllay  olish koʻnikmasini shakllantirishga xizmat qiladi.