HINDISTON VA JANUBIY KOREYA O‘RTASIDAGI IQTISODIY STRATEGIK HAMKORLIKNI TAHLIL QILISH - Ishmuradov Bahodir sunnatovich,; Pardayev Xusniddin Jahongir o`g`li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya.  Ushbu ilmiy maqolada 2009-yilda imzolangan Hindiston–Koreya Respublikasi keng qamrovli iqtisodiy hamkorlik shartnomasi (CEPA) iqtisodiy diplomatiya nuqtayi nazaridan tahlil qilinadi. Bitim ikki davlat o‘rtasida savdo va investitsion hamkorlikni rivojlantirish,  texnologiyalar  almashinuvini  jadallashtirish  hamda  iqtisodiy integratsiyani kuchaytirishga qaratilgan bo‘lib, Janubiy Koreyaning “New Southern Policy”  va  Hindistonning  “Look  East  Policy”  strategiyalarini  uyg‘unlashtirgan. Maqolada  CEPA  doirasida  savdo  hajmi  va  investitsiyalar  dinamikasi,  texnologik hamkorlik, shuningdek bitimni amalga oshirish jarayonidagi imkoniyat va cheklovlar tahlil  qilinadi  hamda  CEPA  Hindiston–Koreya  iqtisodiy  aloqalarining  muhim institutsional mexanizmi sifatida baholanadi.