BOSH MIYYA NERVLARI - Nasriddinova Xadicha,; Umarova Muxabbat Zakirovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  akademik  maqola  bosh  miyya  nervlarining  anatomiyasi,  fiziologiyasi, embriologiyasi, klinik baholanishi, patofiziologiyasi va terapevtik boshqaruvi bo‘yicha chuqur tahlilni taqdim etadi. Maqola kranial nervlarning bosh va bo‘yin sohalarining sezgi va harakat funksiyalarini boshqarishdagi hal qiluvchi rolini ta’kidlaydi, ularning har  biri  o‘ziga  xos  anatomik  yo‘nalishga  va  klinik  ahamiyatga  ega  ekanligini ko‘rsatadi. Ushbu nervlarning har bir jufti, ya’ni I dan XII gacha bo‘lgani, hid bilishdan tortib  ko‘rish,  eshitish,  yutish  va  yuz  ifodalarini  boshqarishgacha  bo‘lgan  muhim funksiyalarni bajaradi.