MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISHDA IJTIMOIY TARMOQLARDAN FOYDALANISHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI - Eshpulatova Muazzam Barnoyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur  tezis  moliyaviy  savodxonlikni  oshirishda  ijtimoiy  tarmoqlardan foydalanish jarayonining institutsional mexanizmlarini ilmiy jihatdan tahlil qilishga bag‘ishlangan. Raqamli iqtisodiyot sharoitida ijtimoiy tarmoqlar moliyaviy bilim va xatti-harakatlarni shakllantiruvchi muhim axborot muhiti sifatida namoyon bo‘lmoqda. Biroq ushbu platformalardagi moliyaviy axborotning tizimsiz va norasmiy tarqalishi aholining,  ayniqsa  yoshlarning  moliyaviy  qarorlariga  salbiy  ta’sir  ko‘rsatmoqda. Tezisda  moliyaviy  savodxonlikni  oshirishda  ijtimoiy  tarmoqlardan  foydalanishning institutsional asoslarini shakllantirish zarurligi ilmiy jihatdan asoslanadi.