O‘ZBEKISTONDA KICHIK BIZNES VA TADBIRKORLIKNING YAIMDAGI ULUSHI VA IQTISODIY RIVOJLANISHGA TA’SIRI: STATISTIK TAHLIL - Niyozmetov Doniyor, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasida  kichik  biznes  va  xususiy tadbirkorlikning  iqtisodiy  rivojlanishdagi  o‘rni  va  ahamiyati  statistik  ko‘rsatkichlar asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda 2020–2024 yillar davomida kichik biznesning yalpi ichki mahsulot (YAIM), bandlik, sanoat ishlab chiqarishi va investitsiyalardagi ulushi o‘rganildi.  Tahlil  natijalari  kichik  biznesning  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantiruvchi asosiy omillardan biri ekanini, uning YAIMdagi ulushi barqaror o‘sib borayotganini ko‘rsatdi.  Shuningdek,  kichik  biznesni  qo‘llab-quvvatlash  siyosatini  kuchaytirish mamlakat  iqtisodiy  barqarorligini  ta’minlashda  muhim  ahamiyat  kasb  etishi  ilmiy asosda isbotlandi.