BIR OLCHOVLI SIGNALLAR UCHUN FILTRLASHNI AMALGA OSHIRISH - Dalibekov.l.R; Nomonjonov Doniyorbek Xalimjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Bir  o‘lchovli  signallar  uchun  filtrlash  axborotni  uzatish  va  qabul  qilish jarayonida  signal  sifatini  oshirish,  keraksiz  shovqinlarni  kamaytirish  va  foydali ma’lumotlarni ajratish uchun ishlatiladi. Ushbu jarayon analog yoki raqamli usullar orqali amalga oshiriladi va signalning chastota tarkibini nazorat qilishga imkon beradi. Filtrlash telekommunikatsiya tizimlarida, raqamli signal ishlov berish, radioaloqa va boshqa axborot uzatish tizimlarida keng qo‘llaniladi. To‘g‘ri tanlangan filtr signallarni samarali qayta ishlash va tizim ishonchliligini oshirish imkonini beradi.