ОЁҚЛАР КРИТИК ИШЕМИЯСИ: ДИАГНОСТИКА ВА ДАВОЛАШНИНГ ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАРИ - Нурмухаммадов Жасур Килич ўғли, (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Ушбу тезисда Оёқлар критик ишемияси (ОКИ) — периферик артерия  касалликларининг  энг  оғир  клиник  шакли  бўлиб,  узоқ  давом  этувчи ишемик  оғриқ,  трофик  яралар  ва  гангрена  билан  намоён  бўлади.  ОКИда реваскуляризациянинг эндоваскуляр усуллари кам инвазивлиги ва юқори клиник самарадорлиги  билан  ажралиб  туради.  Эрта  ташхис  қўйиш  ва  индивидуал ёндашув ампутация частотасини сезиларли даражада камайтиради.