BUDJET TASHKILOTLARIDA TAFTISH VA TEKSHIRISHNI TASHKILLASHTIRISH MASALALARI - Ismoilov Muhammadqodir Ulug‘bek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada budjet tashkilotlarida taftish va tekshirishni tashkillashtirish masalalari kompleks tarzda o‘rganiladi. Budjet mablag‘laridan maqsadli va samarali foydalanishni  ta’minlashda  taftish  va  tekshiruvlarning  o‘rni,  ularning  tashkiliy-huquqiy  asoslari  hamda  amaliy  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  jarayonida budjet tashkilotlarida moliyaviy nazoratning asosiy shakllari, taftish va tekshiruvlar orqali  moliyaviy  intizomni  mustahkamlash  imkoniyatlari  hamda  O‘zbekiston Respublikasida  amalda  qo‘llanilayotgan  nazorat  mexanizmlarining  samaradorligi baholanadi.  Tadqiqot  natijalari  budjet  tashkilotlarida  taftish  va  tekshirish  tizimini takomillashtirish,  moliyaviy  qonunbuzarliklarning  oldini  olish  va  davlat  moliyaviy resurslaridan  oqilona  foydalanishni  ta’minlash  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan  xulosalar shakllantirishga xizmat qiladi.