DAVLAT MOLIYAVIY NAZORATINING IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDAGI ROLI - Ismoilov Muhammadqodir Ulug‘bek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada davlat moliyaviy nazoratining iqtisodiyotni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati kompleks tarzda tahlil qilinadi. Davlat moliyaviy nazorati byudjet mablag‘laridan  oqilona  va  samarali  foydalanishni  ta’minlash,  moliyaviy  intizomni mustahkamlash hamda korrupsiya va moliyaviy qonunbuzarliklarning oldini olishda muhim institut sifatida qaraladi. Tadqiqot jarayonida davlat moliyaviy nazoratining nazariy  asoslari,  uning  shakllari  va  mexanizmlari,  shuningdek,  rivojlangan  va rivojlanayotgan mamlakatlar tajribasi o‘rganildi. Tadqiqot natijalari davlat moliyaviy nazoratining  iqtisodiy  barqarorlikni  ta’minlash,  investitsiya  muhitini  yaxshilash  va makroiqtisodiy rivojlanishni jadallashtirishdagi rolini asoslab beradi.