SHAHAR EKOTIZIMLARINING BARQARORLIGIGA IQLIM O’ZGARISHINING SALBIY TA’SIRLARI - Shakarova Laylo Odilovna,; N.X. Ibragimov, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada global iqlim o'zgarishining shahar ekotizimlari barqarorligiga ko'rsatayotgan salbiy oqibatlari tahlil qilinadi.  Tadqiqotda "issiqlik orollari" effekti, urbanizatsiya  darajasi  va  infratuzilmaning  iqlimiy  o'zgarishlarga  chidamliligi masalalari  ko'rib  chiqilgan.  O'zbekistonning  yirik  shaharlari  misolida  ekologik barqarorlikni ta'minlash yo'llari yoritilgan.