TELEVIDENIEDA MILLIY QADRIYAT - Kamola Sobitjonova, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  “O‘zbekiston”  telekanalida  milliy  qadriyatlar  mavzusidagi ko‘rsatuvlar tahlil qilingan. O‘zbek milliy qadriyatlar tarixi, ijtimomiy ahamiyati va hozirgi  davrdagi  holati  ko‘rsatuvlarda  o‘rganilgan.  Milliy  qadriyatlar  mavzusida ko‘rsatuvlar tayyorlashda jurnalist mahorati va dunyoqarashiga baho beriladi. Ilmiy ishda  milliy  qadriyatlarimiz  asosida  yaratilgan  adabiyot  va  san’at  asarlari yoshlarimizni tarbiyalashdagi ahamiyatiga qaratilgan. Dunyo miqyosida globallashuv jarayonlari kuchayib, mamlakatimizga ommaviy madaniyat ko‘rinishdagi ajdodlardan avlodlarga  o‘tib  kelayotgan  qadimiy  meros,  milliy  qadriyatlarni  asrab-avaylash bugunning dozarb vam muhim masalalaridan biriga aylandi. Milliy mentalitetimiz, urf-odatlarimizga  zid  bo‘lgan  videofilm,  pornografik,  audiovizual  materiallarning  kirib kelayotgan bir paytda mustaqillik tufayli unitilayotgan milliy qadriyatlarimizga e’tibor qaratilib, uning omma orasidagi targ‘iboti kuchaydi. Ayniqsa, OAV ichida o‘zining jonli  ovozi,  tasviri  va  boshqa  sintetik  xususiyatlari  bilan  ta’sirchanhisoblangan televideniyeda  bu  sohada  samarali  ishlar  olib  borilmoqda.  Dissertatsiya    obekti "O‘zbekiston"  telekanali  orqali  milliy  qadryatlarga  bag‘ishlab  namoyish  etilgan ko‘rsatuvlarni tahlil qilgan holda, bu boradagi yutuqlar haqida batafsil so‘z yuritadi. Shuningdek, u yechimini kutib yotgan muammolar haqida ham atroflicha o‘rganib, ko‘rsatuvlar tahlili kuzatishlari asosida ma’lum kamchilik mavzuni yoritish borasidagi muammolarni  bartaraf  etish  uchun  yana  qaysi  jihatlarga  e’tibor  berish  lozimligi haqidagi taklif, tavsiyalarni beradi.