EKOLOGIK VA IJTIMOIY QULAY SHAHAR MAKONINI SHAKLLANTIRISHNING LANDSHAFT YECHIMLARI - Baikulova Nasiba Abdunabiyevna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  urbanizatsiya  jarayonlarining  jadallashuvi sharoitida  shahar  landshaftini  ekologik  va  ijtimoiy  omillari  ilmiy  jihatdan  tahlil qilinadi.  Zamonaviy  shahar  muhitida  landshaft  arxitekturasi  ekologik  muvozanatni ta’minlash, yashil infratuzilmani shakllantirish hamda aholining ijtimoiy farovonligini oshirishda muhim vosita sifatida ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda shahar landshaftining ekologik  barqarorligi,  tabiiy  komponentlarni  saqlash,  yashil  hududlar  tizimini rivojlantirish  va  ijtimoiy  jihatdan  qulay  jamoat  makonlarini  yaratish  masalalariga alohida e’tibor qaratiladi. Xalqaro tajribalar asosida landshaftga yo‘naltirilgan barqaror rivojlanish  yondashuvlari  tahlil  qilinib,  O‘zbekiston  shaharlarida  ularni  qo‘llash istiqbollari asoslab beriladi.