BILIMLARNI TASVIRLASH USULLARI: MANTIQIY MODELLAR, TARMOQLI SEMANTIK MODELLAR, FREYMLI MODELLAR, MAHSULOTLI MODELLAR - Tojimamatov Israiljon Nurmamatovich,; Imomaliyeva Umidaxon Botirali qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:    Ushbu  maqola  bilimlarni  tasirlash  usullari,  xususan,  mantiqiy modellar, tarmoqli semantik modellar, freymli modellar va mahsulotli modellarni tahlil qiladi. Maqolada har bir usulning ta'rifi, ularning kuchli tomonlari va cheklovlari ko'rib chiqilgan.  Shuningdek,  kelajakda  bu  usullarni  takomillashtirish  va  yangi texnologiyalar  yordamida  samaradorligini  oshirish  istiqbollari  yoritilgan.  Maqola sun'iy intellekt, ma'lumotlarni qayta ishlash va tizimlarni optimallashtirishga qiziqqan tadqiqotchilar va mutaxassislar uchun foydali bo‘lishi mumkin.