O‘ZBEKISTONDA NORASMIY BANDLIKNI QISQARTIRISH: KOMPLEKS YONDASHUV VA YANGI MEXANIZMLAR - Levakov Izzatulla Nematillayevich,; O‘ktamov Shoxruxbek Ulug‘bek o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya mazkur maqolada O‘zbekistonda norasmiy bandlikni qisqartirish va mehnat munosabatlarini rasmiylashtirish bo‘yicha amalga oshirilayotgan kompleks chora-tadbirlar  tahlil  qilingan.  Xususan,  Prezident  farmonlari,  Hukumat  qarorlari hamda vazirlik va idoralararo hamkorlik asosida ishlab chiqilgan normativ-huquqiy mexanizmlar yoritilgan. Norasmiy bandlikni aniqlash, raqamli tizimlar orqali nazoratni kuchaytirish, ish beruvchilarni rag‘batlantirish va javobgarlik choralarini kuchaytirish masalalariga  alohida  e’tibor  qaratilgan.  Shuningdek,  Xalqaro  mehnat  tashkiloti tavsiyalari  asosida  mehnat  bozori  monitoringi  va  ishchi  kuchi  kuzatuvlari  orqali norasmiy bandlikni baholash mexanizmlari ko‘rib chiqilgan.