FRAZELAGIZM VA HOZIRGI O‘ZBEK ADABIY TILI - Mamatisaqova Dilnoza,; Kobilova Umida, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anonatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  tilidagi  frazeologiyalar  va  turg‘un birikmalarning lingvistik xususiyatlari, ularning xalq mentaliteti, milliy qadriyatlar va badiiy  tafakkur  taraqqiyotidagi  o‘rni  yoritilgan.  Shuningdek,  hozirgi  o‘zbek adabiyotida  frazeologizmlarning  qo‘llanilishi,  ularning  badiiy  matnni  boyitishdagi ahamiyati  va  obrazlilik  yaratishdagi  roli  ilmiy  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  adabiy jarayonda  tilning  milliyligini  saqlash,  badiiy  uslubning  takomillashuvi  va  til birliklaridan samarali foydalanish masalalari ham yoritilgan.