GAT VA MASOFADAN ZONDLASH TEXNOLOGIYALARINI OZUQA EKINLARI MONITORINGIDA TUTGAN O‘RNI - Mahmadaliyev Nuriddin Muxtor o‘g‘li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur  tezisda  GAT  va  masofadan  zondlash  orqali    ozuqa  ekinlari monitoringini yuritish ishlari batafsil yo’lga qo’yilgan. Maqolada masofadan zondlash va  geografik  axborot  tizimlari  texnologiyalaridan  foydalanib  qishloq  xо‘jaligi ekinlarini  o‘sishini  va  vegetatsiyasini  kuzatishda  indekslardan  foydalanish  keltirib o‘tilgan.  GAT  dasturiy  ta’minotlari  yordamida  istalgan  mavzuli  va  web  xaritalar yaratish imkoni mavjud.