BOSHLANG'ICH SINFLARDA AQLIY HUJUM METODIDAN FOYDALANISH - Davronova Nilufar Nurali qizi,; Rajabov O'rol Mamatovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  aqliy  hujum (brainstorming) metodidan foydalanishning nazariy va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Aqliy hujum metodining mazmuni, dars jarayonida qo‘llash bosqichlari hamda uning o‘quvchilarning  bilish  faolligi,  mustaqil  va  ijodiy  fikrlash  qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, aqliy hujum metodi boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining darsga qiziqishini oshirish, muloqot ko‘nikmalarini shakllantirish va jamoada ishlash malakalarini rivojlantirishda samarali vosita ekanligi asoslab beriladi.