AYOLLAR TOMONIDAN SODIR ETILAYOTGAN JINOYAT VA HUQUQBUZARLIKLAR. - Usmanova Kamila Kamoljonovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqola  ayollar  tomonidan  sodir  etilayotgan  jinoyat  va huquqbuzarliklarning  sabablari,  ahamiyati,  dolzarbligi,  oldini  olish  choralari  va ta'sirini tahlil qiladi. Global va O'zbekiston misollariga asoslanib, ijtimoiy-iqtisodiy omillarni ko'rib chiqadi va profilaktika choralari taklif etadi.  Maqsad  –  jamiyatda  gender  tengligini  ta'minlash  va  jinoyatchilikni kamaytirishga hissa qo'shish.