JINOYATLARNING OLDINI OLISH: DOLZARBLIGI, SODIR ETILISH SABABDARI VA OMILLARI HAMDA PROFILAKTIKA CHORALARI - Usmanova Kamila Kamoljonovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada jinoyatlarni oldini olishning dolzarbligi, jinoyat sodir etilishiga olib keluvchi asosiy ijtimoiy, iqtisodiy, huquqiy va psixologik omillar tahlil qilingan. Shuningdek, jinoyatchilik profilaktikasini takomillashtirishga qaratilgan amaliy chora-tadbirlar va takliflar ilgari surilgan.