BOSHQARUVD SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINI QO’LLASH VA UNING SAMARADORLIGINI OSHIRISHGA TA’SIRI. - SHAKAROVA GULASAL G’AYRATJON QIZI, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Loyihalarni  boshqarishda  sun'iy  intellekt  texnologiyalaridan foydalangan holda qaror qabul qilish jarayonini inqilobiy tarzda o'zgartirish muhim ahamiyatga ega. Ushbu tadqiqot sun'iy intellekt va loyiha boshqarishning turli jihatlari o'rtasidagi munosabatlarni o'rganishga qaratilgan. Maqsad sifatida, 2020 yildan 2024 yilgacha  bo'lgan  vaqt  oralig‘ida  tanlangan  bir  qator  ilmiy  maqolalar  orqali  sun'iy intellekt  texnologiyalarining  loyiha  boshqarishidagi  qaror  qabul  qilish  jarayoniga ta'sirini  o'rganish  bo'ladi.  Ushbu  maqolalar  tanqidiy  tahlil  qilinib,  takrorlash  va auditoriya jarayonlari uchun ishlatilishi mumkin bo'lgan dalillar chiqarilgan. Olingan natijalar  sun'iy  intellektning  bir  qator  qo'llanilishi  va  uning  bog'liq  jihatlari  haqida izchil bir sharhni taqdim etadi. Ushbu natijalar amaliyotchilar va professionallar uchun qarorlarni oson va samarali qabul qilishda yordam beradi. Tadqiqot sun'iy intellekt texnologiyalarining  qo'llanilishi  haqida  ahamiyatli  tushunchalar  va  muhim  takliflar keltiradi. Bu esa amaliyotchilar va siyosat ishlab chiqaruvchilar uchun samaradorlikni oshirish va raqobatbardoshlikni ta'minlashda muhimdir.