ALISHER NAVOIYNING “VAQFIYA” ASARI HAQIDA. - Abdullayeva Muazzam (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya    Mazkur maqolada Alisher Navoiyning “Vaqfiya” asari asosida uning ijtimoiy hayotdagi  o‘rni,  davlat  arbobi  sifatidagi  faoliyati,  xalq  farovonligi  yo‘lida  amalga oshirgan xayriya ishlari, vaqf mulklarining huquqiy va iqtisodiy asoslari tahlil qilinadi. Asarda Navoiyning jamiyat taraqqiyotiga qo‘shgan hissasi, vaqf tizimini mukammal tashkil etishdagi yondashuvi hamda ijtimoiy adolat haqidagi qarashlari yoritiladi.