ALISHER NAVOIY IJODINING KEYINGI DAVR ADABIYOTIGA TA’SIRI. - Turg'unboyeva Gulhayo (TADQIQOTLAR, 2025)
Mazkur maqolada Alisher Navoiy ijodining keyingi davr adabiyotiga ko‘rsatgan kuchli  va  uzviy  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Navoiy  tomonidan  yaratilgan  badiiy-estetik tamoyillar,  g‘oyaviy  yo‘nalishlar  hamda  til  va  uslubdagi  yangiliklarning  keyingi asrlardagi adabiy jarayonlarga singib borishi yoritiladi.  Maqolada Navoiy ijodining mumtoz adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni, uning asarlari orqali  shakllangan  badiiy  tafakkur  va  ma’naviy  qadriyatlarning  keyingi  ijodkorlar tomonidan  davom  ettirilgani  ilmiy-nazariy  asosda  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek, Navoiy an’analari turli adabiy maktablar va ijodiy yo‘nalishlar rivojiga qanday ta’sir ko‘rsatgani ochib beriladi.