DEKAMERON – UYGʻONISH DAVRI FEMINISTIK ADABIYOTI DURDONASI - Boqijonova Rayhonoy Erkinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada  Giovanni  Boccaccio  tomonidan  yaratilgan  “Dekameron”  asari Uygʻonish  davri  kontekstida  tahlil  qilinadi.  Unda  ayol  obrazi  transformatsiyasi, ijtimoiy-siyosiy  o‘zgarishlar  hamda  feministik  adabiyot  nuqtai  nazaridan  yangi qarashlar yoritilgan. Asarda ayollar obrazining kuchli, erkin va mustaqil tasvirlanishi feministik g‘oyalarning dastlabki manbalaridan biri sifatida baholanadi.