ШУКУР ХОЛМИРЗАЕВ ВА Херман ХЕССЕ ИЖОДИДА ОДАМ ВА ТАБИАТ КОНЦЕПЦИЯСИ: ПОЭТИК МАҲОРАТ ВА ФАЛСАФИЙ ЙЎНАЛИШ - Мансурова Шахло, (TADQIQOTLAR, 2025)
Мазкур тезисда Шукур Холмирзаев ва Херман Хессе асарларида инсон ва табиат ўртасидаги муносабат бадиий ва фалсафий жиҳатдан таҳлил қилинган. Ёзувчилар  ижодида  табиат  инсоннинг  ички  дунёси,  маънавий  озодлик  ва ахлоқий уйғунлик манбаи сифатида намоён бўлади. Тадқиқотда ёзувчиларнинг поэтик услуби ва фалсафий қарашлари қиёсий таҳлил қилинган.