MAKTABGACHA TALIM TASHKILOTINING TAYYORLOV GURUHLARIDA MATEMATIK O‘YINLARNI TASHKIL ETISH ORQALI ULARNING MATEMATIK TASAVURLARINI RIVOJLANTIRISH - Mardonov Eshim Murotovich; Xushvaqtov Ali Ashurovich; Sobirova Nigora (TADQIQOTLAR, 2025)
Maktabgacha  ta’lim  tashkilotlarining  tayyorlov  guruhlarida  matematik tasavvurlarni  rivojlantirish  muhim  pedagogik  vazifadir.  Ushbu  maqola  matematik o‘yinlarni tashkil etish orqali bolalarning matematik tasavvurlarini rivojlantirishning nazariy  va  amaliy  jihatlarini  tahlil  qiladi.    Tadqiqot  natijalari  bolalarda  mantiqiy fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal etish ko‘nikmalarini shakllantirishda matematik o‘yinlarning ahamiyatini ko‘rsatadi.