СОДИР ЭТИЛГАН ЖИНОЯТЛАРНИНГ КРИМИНОЛОГИК ТАВСИФИГА ОИД ФИКР ВА МУЛОҲАЗАЛАР - ФАРРУХ ЮНУСОВ, (TADQIQOTLAR, 2025)
Ўзбекистон  Республикаси  “Ҳуқуқбузарликлар  профилактикаси тўғрисида”ги қонунида (6-модда) ҳуқуқбузарликлар профилактикасининг тўрт тури:  умумий,  махсус,  якка  ва  виктимологик  профилактикаси  чора-тадбирларининг  ўзига  хос  хусусиятлари  аниқ  белгилаб  қўйилган[1].  Мазкур профилактика  турларининг  муҳим  хусусияти  шундан  иборатки, ҳуқуқбузарликлар  профилактикаси  соҳасидаги  муносабатларни  комплекс тартибга  солишида  намоён  бўлади.  Хусусан,  “ҳуқуқбузарликлар профилактиканинг  муайян  бир  тури  бошқасидан  ўзига  хос  хусусият,  яъни индивидуаллиги билан фарқланиши лозимлиги ҳам қайд этилган”. Ушбу чора-тадбирларга ёндошадиган бўлсак, индивидуаллик ҳуқуқбузарлик содир этишга мойил  бўлган  шахслар  тоифалари  билан  ишлашнинг  ўзига  хос  хусусияти ҳисобланади.  Сабаби  шундан  иборатки,  ҳуқуқбузарликлар  профилактикаси турларининг  индивидуаллиги  уларнинг  бир-бирида  такрорланмайдиган  ўзига хос жиҳатлари ҳисобланади.