O'TKIR VA SURUNKALI BUYRAK ETISHMOVCHILIGI - Xo’jamberdiyeva Yulduzxon Ne’matovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
O'tkir va surunkali buyrak etishmovchiligi O’tkir buyrak yetishmovchiligi, shuningdek, o’tkir buyrak shikastlanishi (OBS) yoki o’tkir buyrak yetishmovchiligi (OBY) deb ham ataladi, bu buyrak funktsiyasining to’satdan  va  tez  pasayishi  bo’lib,  organizmda  chiqindilar  va  suyuqliklarning to’planishiga  olib  keladi.  Bu  holat  soatlar  yoki  kunlar  davomida  yuzaga  kelishi mumkin va organizm funktsiyalarini sezilarli darajada buzishi mumkin. O’tkir buyrak yetishmovchiligining sabablari, alomatlari, tashxisi va davolash usullarini aniqlash va tushunish samarali davolash va tiklanish uchun juda muhimdir.