BOZOR IQTISODIYOTI SHAROITIDA RESURSLARDAN SAMARALI FOYDALANISH MUAMMOLARI - Sharipova Umida Ismoilovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Bozor  iqtisodiyoti  sharoitida  resurslardan  samarali  foydalanish masalasi  bugungi  kunda  jamiyat  taraqqiyotining  eng  muhim  yo‘nalishlaridan  biri hisoblanadi.  Bu  masala,  ayniqsa,  madaniyat  va  san’at sohalariga, xususan,  rassom-grafiklar  faoliyatiga  bevosita  taalluqlidir.  Rassom-grafiklarning  kasbiy  tafakkurini shakllantirish  jarayonida  iqtisodiy  bilimlar  va  zamonaviy  yondashuvlarni  chuqur o‘zlashtirish, ularni amaliyotga samarali tatbiq etish – zamonaviy san’at va madaniyat taraqqiyoti uchun muhim omilga aylanib bormoqda.