OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDAGI MUAMMO VA YECHIMLARNI TAHLILI ASOSIDA OLDINI OLISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Ergashev Anvar Ashrafovich, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  ommaviy  tartibsizliklarning  kelib  chiqish sabablari,  ularni  bartaraf  etish  jarayonida  kuzatiladigan  tizimli  muammolar  va xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha yondashuvlar evolyutsiyasini kompleks tahlil qiladi. Tadqiqot  doirasida  profilaktika  tizimi,  raqamli  monitoring,  jamoatchilik  bilan hamkorlik, huquq-tartibot organlarining o‘zaro  integratsiyasi, psixologik omillar va tezkor  boshqaruv  mexanizmlarining  samaradorligi  o‘rganiladi.  Maqola  ommaviy tartibsizliklarni  oldini  olish  jarayonida  zamonaviy  xavfsizlik  konsepsiyalarining qo‘llanilishi  va  ularning  amaliy  natijalari  bo‘yicha  ilmiy  asoslangan  takliflarni  o‘z ichiga oladi.