BUXGALTERIYA MA’LUMOTLARIDAN FOYDALANISH VA ULARNING QARORLAR QABUL QILISHDAGI ROLI - G.A.Djumayeva, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  buxgalteriya  ma’lumotlarining  xo‘jalik yurituvchi  subyektlar  faoliyatidagi  o‘rni,  ularning  boshqaruv  va  strategik  qarorlar qabul qilishdagi ahamiyati yoritilgan. Moliyaviy va boshqaruv hisobida shakllanadigan axborotlarning turlari, foydalanuvchilari hamda qaror qabul qilish jarayoniga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, buxgalteriya ma’lumotlarining ishonchliligi va dolzarbligi qarorlar sifatiga ta’sir etuvchi asosiy omil sifatida baholangan.