MAHSULOT ISHLAB CHIQARISH JARAYONIDA MAHSULOT TANNARXINI KAMAYTIRISH HAMDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI - Jumaqulov Temur, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mahsulot  ishlab  chiqarish  jarayonida  mahsulot  tannarxini kamaytirish  hamda  ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirish  bugungi  kundagi  eng dolzarb  masalalardan  biri  hisoblanadi.  Bozor  iqtisodiyoti  sharoitida  raqobatning keskinlashuvi,  resurslarning  chegaralanishi,  hamda  zamonaviy  ishlab  chiqarish texnologiyalarining jadal rivojlanishi korxonalardan o‘z faoliyatini takomillashtirishni, ishlab chiqarish tannarxini minimal darajada ushlab turishni talab etmoqda. Tannarx – bu  mahsulot  ishlab  chiqarishga  ketgan  to‘liq  xarajat  bo‘lib,  u  ishlab  chiqarish xarajatlarini  boshqarishda  va  yakuniy  mahsulot  narxining  bozordagi raqobatbardoshligini belgilashda katta ahamiyatga ega.