MAHSULOT ISHLAB CHIQARISHDA RESURSLARDAN SAMARALI VA TEJAMKOR FOYDALANISH USULLARI - Jumaqulov Temur, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ishlab  chiqarish  jarayonida  resurslardan  samarali  va  tejamkor foydalanish  bugungi  kunda  har  qachongidan  ham  muhim  ahamiyat  kasb  etmoqda. Iqtisodiy rivojlanishda resurslarning cheklanganligi, ishlab chiqarish hajmining o‘sishi va  iste’mol  talabi  ortib  borayotgani  sharoitida  resurslardan  oqilona  foydalanish muammosi ko‘pchilik davlatlar va korxonalar oldida dolzarb masalaga aylangan. Har qanday  ishlab  chiqarish  subyekti  o‘z  faoliyatida  asosiy  maqsad  qilib  mahsulot tannarxini imkon qadar pasaytirishni, ishlab chiqarish xarajatlarini kamaytirishni va ishlab chiqarish samaradorligini oshirishni belgilaydi. Bularning barchasiga erishish uchun esa eng avvalo ishlab chiqarishda mavjud bo‘lgan resurslarni tejamkorlik bilan sarflash,  zamon  talablariga  mos  innovatsion  yechimlardan  foydalanish,  ishlab chiqarish texnologiyalarini uzluksiz takomillashtirish talab etiladi.