ISHLAB CHIQARISH JARAYONINI AVTOMATLASHTIRISH VA INNOVATSION TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH - Jumaqulov Temur (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  So‘nggi  yillarda  sanoat  sohasida  sodir  bo‘layotgan  tub o‘zgarishlar va  iqtisodiy  taraqqiyot darajasining  oshishi ishlab  chiqarish  jarayoniga zamonaviy texnologiyalarni joriy etishni talab qilmoqda. Xususan, avtomatlashtirish va innovatsion texnologiyalardan foydalanish korxonalar faoliyatining sifat jihatdan yangi  bosqichga  ko‘tarilishiga  olib  kelmoqda.  Zamonaviy  ishlab  chiqarishda raqobatbardoshlik,  tannarxni  pasaytirish,  mahsulot  sifati  va  hajmini  oshirish maqsadida  innovatsion  texnologiyalar  va  avtomatlashtirilgan  tizimlardan  samarali foydalanilmoqda. Mazkur jarayonlarni to‘g‘ri tashkil etish va yo‘lga qo‘yish ishlab chiqarish samaradorligining oshishiga zamin yaratadi.