TIL VA JAMIYAT O‘RTASIDAGI O‘ZARO ALOQADORLIKNING LINGVISTIK TAHLILI. - Yorqulov Quvonchbek Ikrom o'g'li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Til — insoniyatning eng qadimiy va murakkab ijtimoiy hodisalaridan biridir. U nafaqat aloqa vositasi, balki ijtimoiy ong, milliy  madaniyat va tafakkurning ifodasi sifatida ham muhim ahamiyat kasb etadi. Jamiyat tildan foydalangan holda o‘z ijtimoiy tajribasini, ma’naviyatini hamda tarixiy merosini avloddan avlodga yetkazadi. Shu bois til  va  jamiyat  o‘rtasidagi  uzviy  bog‘liqlik  tilshunoslik  fanining  muhim  tadqiqot yo‘nalishlaridan biri hisoblanadi.