МУСИҚА САНЪАТИДА РОМАНТИЗМ ОҚИМИНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Рахмонов Улуғбек Каримович; Каримова Ирода Қосимжон қизи (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация:  Ушбу  мақолада  мусиқа  санъатида  романтизм  оқимининг ўзига хос хусусиятлари, ХVIII аср охири ва ХIХ аср давомида Европа мусиқа санъатида  шаклланган  романтизм  оқимининг  ўзига  хос  бадиий-эстетик  ва мусиқий хусусиятлари илмий асосда таҳлил қилинади.