OʻZBEKISTONDA MUSIQA TAʼLIMI VA UNING RIVOJLANISHI - Bobojonova Zeboxon Baxtiyor qizi, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Musiqa  taʼlimi  Oʻzbekistonda  maʼnaviy  va  madaniy rivojlanishning  muhim  qismi  hisoblanadi.  Ushbu  maqolada  mamlakatdagi  musiqa taʼlimining tarixiy rivojlanishi, zamonaviy taʼlim jarayonidagi yondashuvlar, metodik va texnologik yangiliklar hamda musiqiy kompetensiyani shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada musiqa taʼlimi sohasidagi muammolar, innovatsion usullar va kelajakdagi istiqbollar ko‘rib chiqiladi.