MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNING TA’LIM-TARBIYASINI RIVOJLANTIRISHDA INTEGRATSIYANING O’RNI - Bobomurodova Latofat Elmurodovna; Karimova Uzlifat Halimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalarning  ta’lim-tarbiyasini rivojlantirishda integratsiyaning ahamiyati yoritilgan. Integratsiya-bu  ta’lim  jarayonida  turli  fanlar,faoliyat  turlari  va  tarbiya yo’nalishlarining  o’zaro  bog’liqligini  ta’minlovchi  yondashuv  sifatida  koʻrib chiqiladi.Maqolada  integratsiyaning  mazmuni,  turlari  va  ta’lim  jarayonidagi  o’rni tahlil  qilinib,uning  bolaning  shaxsiy  ,aqliy,estetik  va  ijtimoiy  rivojlanishiga  ijobiy ta’siri asoslab berilgan.