BANK XIZMATLARINI RAQAMLASHTIRISHNING IQTISODIY SAMARADORLIGI - Xolikulov O'ktam Abdumuminovich; Abdullayeva E’zoza (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  bank  xizmatlarini  raqamlashtirish  jarayonining nazariy  asoslari  hamda  uning  iqtisodiy  samaradorligi  masalalari  tahlil  qilinadi. Tadqiqot  davomida  raqamli  bank  xizmatlarining  turlari,  ularning  bank  faoliyatiga ta’siri hamda iqtisodiy samaradorlikni oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston  bank  tizimida  raqamlashtirish  jarayonining  hozirgi  holati,  mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari bank xizmatlarini  rivojlantirish,  xarajatlarni  kamaytirish  va  mijozlarga  xizmat  ko‘rsatish sifatini oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqish imkonini beradi.