MOLIYAVIY BARQARORLIKNI TAMINLASHDA MARKAZIY BANKNING ÓRNI - Xolikulov O’ktam Abdumuminovich; Olimova Dilobar Nurkomil qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada moliyaviy barqarorlik tushunchasi hamda uni ta’minlashda  Markaziy  bankning  tutgan  muhim  o‘rni  yoritib  beriladi.  Xususan, Markaziy bank tomonidan olib boriladigan pul-kredit siyosati, bank tizimini tartibga solish va nazorat qilish, inflyatsiyani jilovlash hamda moliyaviy inqirozlarning oldini olish  mexanizmlari  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  Markaziy  bankning  moliyaviy barqarorlikni  saqlashdagi  zamonaviy  yondashuvlari  va  xalqaro  tajribalar  asosida takomillashtirish yo‘nalishlari ko‘rib chiqiladi.  Moliyaviy barqarorlik iqtisodiy o‘sish va  rivojlanish  uchun  muhim  omil  hisoblanadi,  shuning  uchun  markaziy  banklar, o‘zlarining pul-kredit siyosati va moliyaviy nazorat mexanizmlari orqali bu jarayonni qo‘llab-quvvatlashga intilishadi. Maqolada markaziy bankning asosiy vazifalari, shu jumladan  inflyatsiyani  nazorat  qilish,  valyuta  kursini  barqarorlashtirish  va  bank tizimini tartibga solish kabi jihatlar yoritiladi.