SHAXSNING IRODAVIY SOXASI VA UNING TUZILISHI - TURG`UNOV FARXODJON NABIYEVICH (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqoladashaxsning  irodaviy  xususiyatlari  va  ularning tuzilishi    haqidagi    ilmiy    asoslangan    ma’lumotlar    hamda    shaxsiy    qarashlar keltirilgan.  Jumladan  har  bir  irodaviy  jarayon  ma’lum  bir  maqsad  asosida  amalga oshiriladi.  Shuning  uchun  biz  irodaviy  jarayonlarning  boshlanishi  sifatida  maqsad qo’yishni  olamiz.  Maqsad  deganda  biz  odam  nima  qilish  kerakligini,  nimaga erishish  kerakligini  va  qanday  qiyinchiliklarni  yengishi  lozimligini  anglashini tushunamiz.