TA’LIM JARAYONIDA MILLIY VA UMUMINSONIY QADRIYATLARNI INTEGRATSIYA QILISHNING NAZARIY ASOSLARI - SHAVKATOVA SOHIBA JASURBEK QIZI (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  ta’lim  jarayonida  milliy  va  umuminsoniy qadriyatlarni integratsiya qilishning ilmiy-nazariy asoslari keng yoritilgan. Milliy va umuminsoniy  qadriyatlar  mazmuni,  ularning  ta’lim-tarbiya  tizimidagi  o‘rni, integrativ  yondashuvning  pedagogik  imkoniyatlari  hamda  zamonaviy  ta’lim sharoitida mazkur jarayonni amalga oshirish mexanizmlari tahlil qilingan. Qadriyatlar uyg‘unligi asosida barkamol shaxsni shakllantirish masalasi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.