O’QITUVCHILARNING RIVOJLANISH METRIK KUZATISH VA BASHORATLASH - Adaxamjon Bakirjanovich Baxramov (TADQIQOTLAR, 2025)
Аnnоtаtsiуа. Ushbu  maqolada  o‘qituvchilarning  professional  rivojlanishini  metrik  usullar bilan  kuzatish  va  bashoratlash  masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Rivojlanish  jarayonida o‘qituvchilarning kasbiy malakasi, o‘quv samaradorligi hamda innovatsion faoliyatga tayyorligini  aniqlash  uchun  statistik  va  analitik  metodlar  qo‘llanadi.  Metrik kuzatishning  amaliy  yo‘nalishlari  hamda  bashoratlash  modellarining  samaradorligi tahlil  qilinib,  ta’lim  jarayonini  takomillashtirish  uchun  tavsiyalar  beriladi.  Maqola ta’lim sohasi rahbarlari va mutaxassislari uchun foydali bo‘lib, o‘qituvchilarni sifatli rivojlantirish strategiyalarini ishlab chiqishda qo‘llanilishi mumkin.