IQTISODIY SIYOSAT ASOSLARI VA TARKIBI - Yuldashboyev Malonbek, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  iqtisodiy  siyosat  tushunchasi,  uning  asosiy mazmuni  hamda  tarkibiy  qismlari  ilmiy-nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi.  Iqtisodiy siyosatning  davlat  tomonidan  amalga  oshirilish  mexanizmlari,  uning  iqtisodiy barqarorlikni  ta’minlash,  iqtisodiy  o‘sishni  rag‘batlantirish  va  aholining  turmush darajasini oshirishdagi o‘rni yoritib beriladi. Shuningdek, fiskal, monetar, strukturaviy, ijtimoiy va tashqi iqtisodiy siyosat yo‘nalishlarining o‘zaro bog‘liqligi hamda ularning milliy iqtisodiyot rivojiga ta’siri ochib beriladi. Maqola natijalari iqtisodiy siyosatni shakllantirish va takomillashtirish jarayonida ilmiy-amaliy ahamiyatga ega.