GLOBALLASHUV VA XALQARO SAVDONING RIVOJLANISH TENDENSIYALARI - Shaxzoda Mirzaxadjayeva Shuxratovna,; Sevinch Sobirjonovna Raxmonkulova, (TADQIQOTLAR, 2025)
Anotatsiya:  Mazkur  ilmiy  maqolada  globallashuv  jarayonlarining  xalqaro savdo  rivojiga  ta’siri,  zamonaviy  savdo  tendensiyalari  hamda  davlatlar  o‘rtasidagi savdo  integratsiyasining  kuchayishi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  davomida globallashuvning  ijobiy  va  salbiy  jihatlari,  raqamli  savdoning  o‘sishi,  transmilliy korporatsiyalar faoliyati hamda erkin savdo bitimlarining xalqaro savdoga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, O‘zbekiston, AQSh va Xitoy misolida solishtirma tahlil o‘tkazilib, ularning tashqi savdo ko‘rsatkichlari, eksport-import tarkibi va globallashuv darajasi o‘rganilgan. Tadqiqot natijalari xalqaro savdo siyosatini takomillashtirish va milliy iqtisodiyotning global bozorga integratsiyasini kuchaytirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.