BOSHLANG‘ICH TA’LIM JARAYONIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING O‘QUVCHILAR BILISH FAOLLIGIGA TA’SIRI - Shukurova Gulnozaxon Mashrabboy qizi,; Bakiyeva Muhabbatxon Kamoliddinovna, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  ta’lim  jarayonida  raqamli texnologiyalardan  foydalanishning  o‘quvchilar  bilish  faolligiga  ta’siri  ilmiy-tahliliy jihatdan  ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqotda  raqamli  vositalar  o‘quvchilarning  qiziqishi, mustaqil fikrlashi, faol ishtiroki va bilimlarni ongli ravishda egallashini oshirishdagi samarasi  yoritilgan.  Shuningdek,  raqamli  texnologiyalardan  samarali  foydalanish shart-sharoitlari va pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Maqola boshlang‘ich sinf o‘qituvchilari va pedagoglarga amaliy tavsiyalar beradi.