PUL MASSASI VA PUL AGREGATLARI - Muxammadiyev Kamoliddin G’ulomiddinovich,; Nurmuratov Javohirjon Nuriddin o’g’li, (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  pul  massasi  va  pul  agregatlarining  iqtisodiy nazariya  va  amaliyotdagi  o‘rnini  keng  yoritadi.  Pul  massasining  ta'rifi,  ahamiyati, Fisher tenglamasi va monetaristlar nazariyasi; pul agregatlari (M0, M1, M2, M3 va M4)  ning  tasnifi,  komponentlari,  likvidlik  darajalari  va  farqlari  batafsil  ko‘rib chiqilgan.  Pul  massasini  nazorat  qilish  mexanizmlari  (ochiq  bozor  operatsiyalari, rezerv  talablari,  foiz  stavkalari  va  pul  multiplikatori),  shuningdek,  O‘zbekiston Respublikasidagi  pul-kredit  siyosati,  agregatlar  dinamikasi  va  inflyatsiya  bilan bog‘liqligi tahlil etilgan. Xalqaro tajriba (AQSh, Yevrozone) va iqtisodiy siyosatdagi roli misollar bilan ta'kidlangan. Maqola iqtisodiyot talabalari, moliyaviy mutaxassislar va pul-kredit siyosati bilan shug‘ullanuvchilar uchun qimmatli ma'lumot manbai bo‘lib xizmat qiladi.